MENÜ

Gyepgazdálkodási munkacsoportot hozott létre az Agrárminisztérium

Hírek > Állattenyésztés

Gyepgazdálkodási munkacsoportot hozott létre az Agrárminisztérium (AM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) részvételével és kezdeményezésére annak érdekében, hogy elősegítse a hazai gyepek jobb hasznosítását és a gyepgazdálkodás színvonalának emelését – közölte a szaktárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Megújuló agrárium, megújuló vidék

Hírek > Gazdaság

Tisztes eredményt tudhat maga mögött a magyar agrárium; az elmúlt években tapasztalt termelékenység és hatékonyság növekedés, a megtermelt javak minőségének javulása büszkeségre adhat okot – fogalmazott az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Agroinform online rendezvényének megnyitóján.

Együttműködési megállapodást kötött a GVH és a Nébih

Hírek > Gazdaság

Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatát, ezen belül az együttműködést a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Főként a kistermelők és fogyasztók érdekében kifejtett közös tevékenységet kívánják még hatékonyabbá tenni – tudatta honlapján az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság.

A vetések után

Partnereink hírei > X

Az idei tavasz az erőteljes hidegfrontok betöréséről szólt. A tavaszi vetések elhúzódtak. Ez a kukorica fejlődési dinamikáját is 2-3 héttel eltolhatja, ami azt jelenti, hogy a virágzás már beleeshet a nagyon meleg nyári időszakba, ami nem kedvez a megtermékenyülésnek.

Integrált növényvédelmi szemlélet kalászos kultúrákban

Partnereink hírei > X

A KITE Zrt. kalászos növényvédelmi ajánlatában a hatékonyság mellett fontos figyelmet fordít a fenntarthatóságra, illetve a növényvédőszer-felhasználáson túl, a technológia lépéseit minél kisebb környezetterheléssel szeretné megvalósítani. Ezen technológia zászlóshajói egy széles spektrumú gyomirtó szer, egy biológiai ágenst tartalmazó gombaölő szer, illetve egy ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett növényi alapú biostimul...

Bodrogkeresztúri riolittufa a növénytermesztés és a talajjavítás szolgálatában

Partnereink hírei > X

Természetes ásványi anyag Nébih-engedéllyel.