Véleményezni lehet az új integrációs szerződés tervezetét

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) társadalmi egyeztetésre bocsátja az új integrációs szerződés tervezetét. A véleményeket április végéig lehet eljuttatni a kamarához.

Március elején összevont osztályülés keretében ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetése jelenlévő tagjaival az új integrációs szerződés kereteit, feltételeit tartalmazó tervezetet. Ennek lényege, hogy az új szerződés három gazdasági évre vagy három termelési/tartási/tenyésztési ciklusra szólna. Ezen idő alatt az integrátornak teljes körű szolgáltatást kell nyújtania az integrált vállalkozásnak, amely kiterjed többek között a pénzügyi támogatásra, a termék/termény felvásárlására, tárolására, adatszolgáltatásra, a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó technológia, anyag, eszköz biztosítására, a termelési- és kereskedelmi szervezésre, tanácsadásra. Az integrált vállalkozás pedig az ezzel összefüggő munkára, tevékenységre vállal kötelezettséget. Az integrátort a NAK veszi nyilvántartásba, az egyes vitás esetekben pedig a kamara választottbírósága jár el.

Ugyanakkor a kamara elnöksége lehetőség szerint valamennyi érintettet szeretné bevonni a végleges, majd a döntéshozók elé kerülő változat kialakításába. Ezért a NAK honlapján társadalmi egyeztetésre bocsátják a munkaanyagot. Minden kamarai tag, érintett szervezet véleményét, jobbító szándékú javaslatát szívesen fogadják, illetve azzal kapcsolatban is várják az észrevételeket, hogy meglátásuk szerint mely tényezők gátolják az együttműködéseket.

Az észrevételeket, javaslatokat 2017. április 30-ig várják az info@nak.hu e-mail címre.

A munkaanyag pedig ide kattintva letölthető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Célegyenesben a KAP stratégiai terv

Célegyenesben a KAP stratégiai terv

Az Agrárminisztérium (AM) december első felében tette közzé az uniós közös agrárpolitika (KAP) 2023 és 2027 közötti időszakában tervezett agrár-élelmi...

Átszervezik a falugazdászok munkáját

Átszervezik a falugazdászok munkáját

Még hatékonyabbá teszik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK) a falugazdász-hálózat működését, annak érdekében, hogy a gazdálkodók a jelenleginél i...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!