Véleményezhető a mezőgazdasági hulladékkezelési jó gyakorlat útmutatója

Agro Napló
Útmutató-tervezet készült a mezőgazdasági hulladékkezelése jó gyakorlatához, ami már véleményezhető – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A No-Agricultural Waste (NoAW) projekt célja új megoldásokat találni a mezőgazdaságból származó, elkerülhetetlen és folyamatosan keletkező melléktermékek hasznosítására. A NoAW projekt a szalma, trágya és borászati melléktermékeket alakítja át környezetbarát bioműanyaggá, bio-trágyává, valamint biogázzá a körkörös gazdaság alapelveit szem előtt tartva, kaszkád rendszerű többlépcsős technológia segítségével.

A projekt keretein belül elkészült az útmutató a mezőgazdasági hulladék kezelése jó gyakorlatához (NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management), amelyek mezőgazdasági szereplők részére összefoglalja a jelenlegi és új módszereket, megoldásokat. Ez segíti a körkörös gazdaság szemlélet alapjainak elsajátítását és hozzájárulhat a negatív környezeti hatások mérsékléséhez, és az eddig nem hasznosított mezőgazdasági melléktermékek kiaknázáshoz.

A dokumentum március 22-ig véleményezhető az online kérdőív kitöltésével, ami megtalálható a köztestület honlapján – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!