Végkifizetési igényt nyújthatnak be a 2012-ben nyertes fiatal gazdák

Agro Napló
A 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák végkifizetési igényt nyújthatnak be.

A 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák a megítélt támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának kifizetése érdekében kifizetési kérelmet nyújthatnak be, amennyiben a 2018. évben eleget tettek az 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet 4. § (1)-(3) bekezdésében foglalt feltételeknek.

A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására évente május 1. és 31. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2018. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte.

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatáshoz kapcsolódó, a támogatási összeg fennmaradó 10  százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Kincstár által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban. A kormányhivatalok listáját és levelezési címét a MÁK 14/2019. (IV.08. ) számú közlemény 7. számú melléklete tartalmazza.

A kifizetési kérelmet 2019. május 1. és 31. közötti időszakban kell benyújtani.

Postai benyújtás esetén a benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma. Javasolt a küldeményt tértivevényes küldemény formájában adja postára. Elektronikus benyújtás esetén a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül érhető el ügyfélkapus bejelentkezést követően. Az elektronikus benyújtás feltétele, hogy a kérelmet benyújtó személy rendelkezzen ügyfélkapus hozzáféréssel.

Benyújtandó dokumentumok, nyomtatványok listája itt érhető el. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az 5. számú melléklet tartalmazza a kifizetési kérelem nyomtatványainak kitöltési útmutatóját, érdemes ennek átolvasása után nekikezdeni a kitöltésnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!