MENÜ

Városi Kertészek – új program a Vidék Kaland szellemiségében

2014.09.05.

A Vidék Kaland Program tapasztalatai alapozva új programot indít az AGRYA.bio és az AGRYA, Városi Kertészek Program címmel. A program célja, hogy az otthoni kertészkedés iránt érdeklődő városi fiatalok meg tudják szerezni a szükséges szakmai és gyakorlati tapasztalatokat. A részvételre az AGRYA és az AGRO.bio pályázatot hirdet. Jelentkezési határidő 2014. október 3.

A Vidék Kaland Program során rendszeresen előfordult, hogy a jelentkezők a motivációik között kiemelték, hogy szeretnének kertészkedni, termelni, de nem tudják hogyan kell. A hozzájuk hasonló városi fiatalok számára jelent lehetőséget a Városi Kertészek Program. A pályázaton keresztül kiválasztott fiatalok 2014 novembere és 2015 márciusa között alapfokú kertészeti elméleti és gyakorlati oktatást kapnak. A program második részében az AGRO-bio ingyenesen biztosítja számukra a zöldség kertészkedéshez szükséges vetőmagokat, szereket és alapvető felszerelést és az esetleges szaktanácsadási szolgáltatást. A résztvevők a tevékenységükről be kell, hogy számoljanak az erre kialakított kommunikációs felületeken, hogy meghozzák a kedvet másoknak is az otthoni kertészkedéshez.

A Programmal kapcsolatos résztvevőket pályázaton keresztül választja ki az AGRYA és az AGRO.bio. Olyan jelentkezőket várnak a szervezők, akik 18-40 év közöttiek, rendelkeznek legalább 7 nm felületű termesztésre alkalmas föld területtel vagy termesztő ládával és vállalják a kötelező részvételt az elméleti és gyakorlati képzésen és vállalják a programhoz kapcsolódó kommunikációs kötelezettséget. A személyes meghallgatás után 2014. október 31-éig kiválasztott 30 résztvevő számára novemberben indul el képzés.

A szervezők díjmentesen biztosítják a tananyagot, a képzés kellékeit és az oktatókat, valamint a vetőmagokat, szereket és az alap kertészeti felszerelést is. A képzéseket és a saját kiskert kialakítását, gondozását követően a „városi kertészek” 2015 augusztusában egy értékelő találkozón mutatják be eredményeiket.

 

Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet 2014. október 3-ig.

Bővebb információ az agrya.hu és az agrobio.hu weboldalakon található.

Pályázati felhívás

                                                           Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA

Az AGRYA kiemelt támogatói a programjaiban:mnvh_logo

Yara
agrobio
  

axiál

  fm_logo

otp_logo