Varga Mihály 18 milliárd forintnyi beruházásról írt alá megállapodást

Agro Napló
Tizennyolc milliárd forint összegű beruházásról és 1700 munkahely megvédéséről írt alá megállapodást négy magyarországi vállalattal a pénzügyminiszter december első felében a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program részeként.
Fotó: PM

Varga Mihály a Facebookra feltöltött videójában kiemelte – foglalta össze az MTI –, hogy kibővítették a nagyvállalati beruházási támogatás keretösszegét. Az eredeti 15 milliárd forintos keretet először 40 milliárdra emelték, majd megduplázták, vagyis 80 milliárd forintot fognak ilyen típusú beruházásokra fordítani. A legutóbb aláírt vállalati támogatás kedvezményezettjei közül kettő élelmiszeripari vállalat.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a járvány ellenére is vannak olyan cégek, amelyek fejleszteni és beruházni akarnak, vannak olyan vállalkozások, amelyek ebben a helyzetben is a lehetőséget látják.

A támogatott cégek olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyek 1700 munkahelyet védenek meg és bővítik a kapacitásokat. Ezek nagyban hozzá fognak ahhoz járulni, hogy a magyar gazdaság, ha ez az időszak elmúlik, könnyebben és gyorsabban tudjon újraindulni - emlékeztetett Varga Mihály.

A Gallfood Pulykafeldolgozó Kft. 2,4 milliárd forint támogatással 4,9 milliárd forintos beruházást hajt végre. Erről Kövesi Ottó azt mondta: a fejlesztéssel, az üzem bővítésével a pulykafeldolgozás folyamatát szeretnék korszerűsíteni. Az üzemben dolgozók számára pedig a feldolgozást kívánják könnyebbé tenni, mert ők nehéz fizikai munkát végeznek.

A Kőröstej Kft. 2,24 milliárd forintot nyert el, beruházásának összértéke 4,6 milliárd forint. Riad Naboulsi a Kőröstej Kft. tulajdonos-igazgatója többek között arról beszélt az eseményen, hogy cégének Magyarországon négy telephelye van Vas megyétől Hajdúböszörményig, ahol mintegy ezer ember dolgozik. A vállalkozás pedig minden munkanapon hat kamion sajtot exportál külföldre. A fejlesztés nemcsak a modernizációt, hanem a kapacitásbővítést is szolgálja.

Emellett az SBS Szerelő, Javító és Szolgáltató Kft. csaknem 2,8 milliárd forintos fejlesztést valósít meg az 1,36 milliárd forintos támogatás segítségével. A Stavmat Építőanyag Zrt. beruházásának összértéke csaknem 5,8 milliárd forint, ehhez 1,44 milliárd forint támogatást kapott – hangzott el a pénzügyminiszteri összefoglaló videóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!