Változtak a karácsonyfa-ültetvények támogatási szabályai

Agro Napló
Annak érdekében, hogy a karácsonyfa-termesztők számára egyértelmű legyen, milyen feltételek mellett juthatnak a karácsonyfa-ültetvényeik után támogatáshoz, a közelmúltban részletesebb, pontosabb szabályok jelentek meg – tájékoztatta lapunkat az agrártárca.

A tavalyi rendelet módosítása meghatározza a támogatható fenyőnövények fogalmát. Eszerint az idei évben csak lucfenyő, szerbluc, jegenyefenyő, ezüstfenyő, fekete fenyő vagy duglászfenyő területek lesznek támogathatóak. A karácsonyfa-ültetvény fogalma változatlan: a legalább 0,25 hektár nagyságú, hálózatos rendszerben telepített, művelt kultúrállapotban lévő, fenyőnövénnyel ténylegesen fedett terület, aminek meghatározásakor a fenyőnövénnyel beültetett terület fél sortávolsággal minden irányban megnövelt területnagyságát kell figyelembe venni.

A termelők kérelmeiket idén április 15-30. között, elektronikus úton adhatják be, tehát nem az egységes kérelem keretében kell ezt a támogatást kérelmezni. A Magyar Államkincstár (MÁK) a támogatást igénylők legalább 10 százalékát a helyszínen is ellenőrizni fogja – tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fenyőfából is a hazai ajánlott

Fenyőfából is a hazai ajánlott

Hazánk földrajzi adottságaiból – azaz a magashegységek hiányából – következik, hogy bizonyos fajta fenyőket, elsősorban a karácsonyfaként tartósságáró...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!