Változott a szolidáris gazdálkodási pályázat

Agro Napló
Módosult a VP6-16.9.1-17 kódszámú – a Szolidáris gazdálkodás és közösség által támogatott mezőgazdaság – pályázati felhívás – hívta fel a figyelmet a nak.hu portál. A változások az alábbi pontokat érintik:

1. A 3. fejezetében változtak az Építési Normagyűjtemény alkalmazásával kapcsolatos szabályok:
„Építési projekt esetében a támogatási és kifizetési kérelem vonatkozásában a Kincstár honlapján közzétett Építési Normagyűjtemény (a továbbiakban: ÉNGY) alkalmazandó.

a; A támogatási kérelem keretében történő költségvetés tervezése és a kifizetési kérelemhez kapcsolódó elszámolás a támogatási kérelem benyújtásakor érvényes ÉNGY-ben szereplő tételek azonosítója szerint történik. Ha ezen ÉNGY nem tartalmazza az adott építési tételt, akkor a következő olyan hatályos ÉNGY-t kell alkalmazni, amelyben az adott építési tétel szerepel.
b; 2017. december 1. előtt benyújtott kifizetési kérelem vonatkozásában ugyancsak a támogatási kérelem benyújtásakor hatályos ÉNGY szerinti referenciaárakat kell alkalmazni. Ha ezen ÉNGY nem tartalmazza az adott építési tételt, akkor a következő olyan hatályos ÉNGY-t kell alkalmazni, amelyben az adott építési tétel szerepel.
c; 2017. december 1. napjától benyújtott kifizetési kérelem vonatkozásában a kifizetési kérelem benyújtásakor érvényes ÉNGY referenciaárakat kell alkalmazni.”

2. A Mérföldkövek tervezésével kapcsolatos elvárások és az Elszámolhatóság további feltételei című pontok a következők tekintetében módosultak:

Törlésre került a szabály, amely szerint a támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított 6 hónapon belül a kedvezményezett köteles elszámolni a megítélt támogatási összeg legalább 10%-ával.

A kedvezményezett - egyszeri elszámolás kivételével - a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 90. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt elszámolási kötelezettség betartására köteles, tehát 

  • a támogatási szerződés megkötésétől számított tizenkét hónapon belül a támogatás igénybevételét kezdeményezni, 
  • a kifizetési igénylés benyújtásával a megítélt támogatás legalább 10 %-ának felhasználását igazolni és 
  • vagy késedelmét ezen idő alatt írásban kimenteni.

A kötelezettségek elmulasztása esetén az irányító hatóság jogosult a támogatási szerződéstől elállni, vagy a szerződés felbontását kezdeményezni.

A felhívás és mellékletei ezen a linken találhatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!