2024. április 25. csütörtök Márk

Változások az agrárgazdasági képzések pályázatban

Agro Napló
Módosult az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című pályázat: két év haladékot kaptak a képzések elvégzésére a pályázók, a képzésszervezőknek pedig több dokumentummal kell igazolni a teljesítéseket.

A VP1-1.1.1-17 kódszámú felhívás dokumentációja az alábbi pontokban változott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefoglalója szerint.

- 2020. december 31-ről 2022. december 31-re változott a képzés megvalósítási ideje, amelyben a szolgáltatást folyamatosan az éves képzési ütemtervnek megfelelően kell biztosítani.

- A projekt fizikai befejezése 2020. december 31 helyett 2022. december 31-re módosult.

- A konvergencia-szabályokkal kapcsolatban vegyük figyelembe, hogy a költségek legfeljebb 5 százaléka számolható el olyan közvetett kedvezményezett által igénybe vett szolgáltatás után, mely közvetett kedvezményezett székhelye/lakhelye nem konvergencia régióban található.

- A pályázati dokumentáció kiegészítésre került az általános adatvédelmi rendelet szabályainak való megfelelési kötelezettséggel.

Az első kifizetési igénylés mellékleteként a konzorciumi megállapodáson, az engedélyeken, és a képzési programokon túl számos egyéb dokumentumot is be kell nyújtani:

- Az elégedettségmérés képzésenkénti kiértékelő lapja.

- 10 százalékos hozzájárulási költség megfizetését igazoló pénzügyi teljesítést igazoló dokumentum (bevételi pénztárbizonylat vagy az utalást igazoló banki igazolás, bankszámla-kivonat).

- A képzés hatékonyságát, elvégzését igazoló dokumentumok másolata (tanúsítvány, bizonyítvány).

- A képzési helyszín meglétét igazoló dokumentumok másolatai (tulajdoni lap, bérleti szerződés, megállapodás).

- A képzés teljesülését igazoló dokumentumok (jelenléti ív vagy tanúsítvány, a képzésen készített fénykép).

- Munkaszerződések, munkaköri leírások, bérjegyzékek, megbízási szerződések, teljesítésigazolások, valamint a bérek, megbízási díjak és az azokhoz kapcsolódó adók, járulékok megfizetését igazoló bizonylatok (bankszámlakivonatok, vagy kiadási pénztárbizonylatok) másolatai, amennyiben az alátámasztandó költség tételes költségelszámolás alá esik.

- Szolgáltatás igénybevétele esetén szükségesek a szerződések, teljesítésigazolások, számlák, a pénzügyi rendezést igazoló bizonylatok (bankszámlakivonatok) másolatai.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!