Válsághelyzeti munkacsoport alakult a Vetőmag Szövetségnél

Agro Napló
Koronavírus operatív csoportot alakított a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az intézkedés célja, hogy a vetőmag-ellátás és szállítás érdekében minél több információt gyűjtsenek és közvetítsenek a stratégiai fontosságú ágazatból az Agrárminisztérium felé.

Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta: az elmúlt hetek soha nem látott akadályok elé állítják a gazdaság szereplőit. Ez alól nem kivétel az élelmiszerlánc első lépcsőjének tekintett vetőmagszektor sem, amelynek zavartalan működése kulcsfontosságú feladat lesz az elkövetkező időszakban.

A szövetség a napokban megalakította a koronavírus operatív csoportot, amelynek feladata a még szorosabb kapcsolattartás a vetőmagszektor piaci szereplőivel. A szervezetnek jelenleg 939 tagja van, amelyek közé a nemzetközi cégek, mezőgazdasági nagyüzemek, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményei mellett jelentős számú magángazdaság tartozik.

„Igyekszünk minden olyan információt összegyűjteni és azonnal továbbítani, amely a válsághelyzet kezelését célozza. Ezek közé tartoznak a kereskedelem, a logisztika, az alapanyag-beszerzés feltételeivel, valamint a termelési kapacitással, munkaerővel kapcsolatosan felmerülő esetleges problémák. Ezen kívül kiemelten igyekszünk figyelemmel lenni arra, hogy a vetőmagtermelés teljes folyamatában elháríthatóak legyenek az akadályok, biztosítható legyen a vetőmagexport árualap, és előállításra kerüljön a jövő évi élelmiszer és takarmánytermelés biológiai alapja”, tájékoztatott Takács Géza.

Az operatív csoport kapcsolattartási feladatait a Vetőmag Szövetség titkársága látja el, amelynek munkatársai otthoni munkavégzésben e-mail és telefon útján érhetőek el. A beérkezett információkat a megoldási lehetőségek feltárása érdekében azonnal továbbítják az Agrárminisztérium operatív csoportja részére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!