2024. április 25. csütörtök Márk

Vajon marad-e januártól a benzinárstop?

Agro Napló
Több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy maradjon az ársapka.

Január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik – közölte a Miniszterelnökség az ATV-vel.

Az üzemanyagoknál alkalmazott ársapka egy éve van érvényben. Gulyás Gergely a november közepén tartott kormányinfón azt mondta, hogy az intézkedés mérsékelte az inflációt, kivezetni azonban nehéz. Ahol ki kellett vezetni, kivezették, de ahol a családvédelmet szolgálja, ott fenntartják, amíg nincs jobb ötletük – mondta.

Az üzemanyagellátásban ugyanakkor problémák vannak. A kis kutak a héten sem fognak kapni üzemanyagot, és már a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be – értesült a HVG közleményéből az Agro Napló.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta az ATV-nek, hogy a kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályoznak vagy üzemanyaggal látják el a piacot. Azt is hozzátette, a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban.

 
(Forrás: HVG)
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!