2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) folyamatos fejlesztése révén, mostantól már a Rendelkezési Nyilvántartásban tett meghatalmazással is lehetséges az ügyintézés a rendszerben – közölte honlapján az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság.

A tájékoztatás szerint az újítás célja, hogy biztosítani lehessen az ügyfeleknek a még inkább felhasználóbarát, kényelmes, egyszerű és gyors elektronikus ügyintézés lehetőségét.

A Nébih ügyfelei számára régóta az ÜPR teszi lehetővé az elektronikus ügyintézést. A felület módot nyújt az elektronikus ügyindításra, a meghatalmazás-készítésre, valamint a Nébih nyilvántartásában szereplő adatok megtekintésére.

Az ÜPR ügykatalógusából kiválasztott ügyeket saját jogon, meghatalmazottként vagy cégképviselet alapján lehet intézni. A bejelentkezett ügyfél az ÜPR főképernyőjén, a fejlécben található legördülő menüben választhatja ki, hogy kinek a nevében szeretne eljárni.

A rendelkezési nyilvántartás (RNY) egy, a kormány által biztosított szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a meghatalmazásokat, valamint az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó és egyéb rendelkezéseket is elektronikus alapon készíthessék el az érintettek. Az RNY-ben készített meghatalmazások és rendelkezések teljes értékűek, hiszen azokat minden államigazgatási szervezetnek figyelembe kell vennie. 

Az elektronikus ügyintézés gördülékenysége érdekében ezt a fejlesztést a Nébih ÜPR rendszerébe is átültették, vagyis ezentúl az RNY általános meghatalmazása is alkalmas arra, hogy az ÜPR-en keresztül meghatalmazottként indíthassanak ügyeket az érintettek. A rendszer az ÜPR-re történő bejelentkezést követően automatikusan rákérdez az általános meghatalmazás meglétére – tartalmazza az ismertetés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!