MENÜ

Újabb megyében oldották fel a tűzgyújtási tilalmat

Agro Napló 2022.04.06.

A hétvégi csapadéknak köszönhetően Békés megye területén is jelentősen csökkent a tűzkockázat, ezért a hatóság 2022. április 5-től visszavonja a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével – 2022. április 5-től Békés megyében is feloldja a fokozottan tűzveszélyes időszakot, ugyanis a hétvégi csapadékos időjárás eredményeként jelentősen megnőtt a holt biomassza nedvességtartalma.

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék fokozottan veszélyeztetett területein továbbra sem volt elegendő a csapadék mennyisége, ezért változatlanul indokolt a tűzveszélyes időszak, illetve a tűzgyújtási tilalom fenntartása – értesült az Agro Napló.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról ide és ide kattintva, a honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak, emellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is rendelkezésre áll, amelynek segítségével bárki pontosan azonosíthatja a lakóhelye környékén található erdőterületeket.

 

(Forrás: Nébih)