Új vezérigazgatókat neveztek ki négy állami erdőgazdaság élére

Agro Napló
Most év elején négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója ment nyugdíjba, ezért helyükre négy új vezérigazgatót neveztek ki – közölte az Agrárminisztérium (AM) az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint az új vezetők kinevezését január elején Zambó Péter, az AM erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át, aki egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét is.

Ez év január 7-től Ábrahám István a soproni székhelyű TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.; Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt.; Fehér István a kaposvári székhelyű  SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.; Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója. Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök.

Az AM irányítása alatt működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába. Ezek a társaságok mintegy egymillió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint hárommillió-háromszázezer regisztrált vendéget szolgálnak ki – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!