MENÜ

Új taggal bővül a Coop üzletlánc

Agro Napló 2021.10.27.

Jövő év január elsejével új franchise tag csatlakozik a Coop Csoporthoz, a nyugat-dunántúli régióban, a Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft., regionális központként működik majd a Coop-hálózatban, egyetértve annak üzletpolitikájával, és képviselve vállalati stratégiáját; az új franchise partner kiskereskedelmi üzleteivel együtt integrálódik, a mintegy 2300 üzlettel rendelkező Coop üzletlánchoz – közölte lapunkkal a CO-OP Hungary Zrt.

 

A Z+D Kft. széles körű nagy és kiskereskedelmi tapasztalattal bíró keszthelyi vállalkozás. Csatlakozása kapcsán meghozott döntése során, elsősorban szakmai szempontokat vett figyelembe, továbbá meghatározóak voltak a Coop üzletlánc által elért gazdasági eredmények és a cégcsoport vonzó franchise rendszere. Legalább ennyire fontos volt a csatlakozó társaság számára, az üzletláncnál zajló átfogó korszerűsítési és fejlesztési program is.

A csatlakozásról szóló tájékoztatás emlékeztet: a Coop száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoportként innovatív üzletpolitikájával hosszú évek óta stabil és meghatározó szereplője a hazai kereskedelmi szektornak. Árbevétele évről-évre növekszik, amely tavaly 654 milliárd forintot tett ki. Az üzletláncon belül folyamatos a korszerűsítés, a boltmegújítási program során a mintegy 1480 településen működő közel 2300 üzlet közül számos egység újult meg kívül-belül. Ez nem csupán arculati és épület esztétikai felújításokat jelent, hanem jelentős technológiai modernizációt is: energiahatékony klíma rendszerek, zárt hűtőberendezések alkalmazása, folyamatos LED-es világítás-korszerűsítés és napelemek alkalmazása. Az idei év végére mintegy 150 üzlet működik majd napelemes technológiával, emellett az elektromos autótöltők kiépítése is zajlik.

A közlés kiemeli: a Z+D Kft. 2022. január 1-ei dátummal csatlakozik a Coop Csoporthoz. A vállalattulajdonos és a vezetés bízik abban, hogy a csatlakozással megerősödve, a térség kiemelt és meghatározó beszállítója lesz minden erre igényt tartó élelmiszer és vendéglátóipari egység számára. Nekik kínálja ital, szárazáru, friss termék, zöldség-gyümölcs és vegyi áru portfólióját.

A társaság elsősorban a nyugat-dunántúli régióban működik, ezen belül kiemelten Zala, Veszprém és Vas megyében. Kiskereskedelmi üzleteivel Zala és Veszprém megyében növeli a Coop hálózatát, amelyek áruellátását a kereskedelmi csoport új nagykereskedelmi régiójaként saját maga látja majd el – tartalmazza az összefoglaló.