Új pályázat: természeti katasztrófák megelőzésére irányuló beruházások kaphatnak támogatást

Agro Napló
Megjelent az "Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása" (VP3-5.1.1.1-16) felhívás a Vidékfejlesztési Program keretében. A támogatási kérelmek benyújtására 2016. december 19. napjától 2018. december 18. napjáig van lehetőség, a felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,72 milliárd forint.

A felhívás célja, hogy javítsa a magyar mezőgazdaság versenyképességét az időjárási szélsőségekkel szembeni védekezést elősegítő beruházásokkal. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege egyéni projekt esetén maximum 20 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 100 millió Ft. A támogatás maximális mértéke 60, illetve 80% lehet.

A felhívásra kérelmet adhatnak be:

Mezőgazdasági termelők, akik abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy:

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben mezőgazdasági tevékenységből származó legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezik.
  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági termelésből származott.

A támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. Kollektív projektnek minősül a legalább öt – jogilag és gazdaságilag egymástól független - kedvezményezett által közösen végrehajtott projekt (konzorcium). Kollektív projektnek minősül továbbá a termelői csoport, a termelői szervezet, a mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezet, valamint a szociális szövetkezet által végrehajtott projekt.

A felhívás keretén belül önállóan támogatható tevékenység:

a) A jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása.

  • jégesőkár megelőzését szolgáló eszköz, berendezés, technológia beszerzése és telepítése (különösen az adott technológiához szükséges támrendszer kialakítása, jégháló beszerzése, telepítése).

b) Mezőgazdasági esőkár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása:

  • esőkár megelőzését szolgáló technológia beszerzése és telepítése (különösen az adott technológiához szükséges támrendszer kialakítása, fólia beszerzése, telepítése).

c) Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása:

  • tavaszi fagykár megelőzését szolgáló eszköz, berendezés, technológia beszerzése és telepítése (különösen füstölő, ködképző berendezés-, légkeverő, valamint fagyvédelmi gépek beszerzése, telepítése.

A felhívás ide kattintva érhető el!

Forrás: palyazat.gov.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon

Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon

Építőipari cég hoz létre gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon, a Dovi-Trade Kft. csaknem 700 millió forintos ráfordítással készülő létesítménye 2020-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!