Új NAK-kiadvány hasznos tanácsokkal az erdőtelepítésről

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új kiadványában hasznos tanácsokkal szolgál azoknak a gazdálkodóknak, akik erdőtelepítésre vállalkoznak.

Az erdőtelepítések a termőföldek megvédését is szolgálják, és e funkció egyre inkább felértékelődik. Az erdőtelepítés és a fásítás az agrárgazdálkodók számára korábban főként egy alternatív termőföld használati lehetőségnek számított, amelynek során a mezőgazdasági művelésre kevésbé alkalmas területeket lehetett jövedelemtermelésre, illetve a birtok saját faanyagigényének kielégítésére hasznosítani. Egyre szélesebb körben tudatosul azonban, hogy a mezőgazdasági területeket behálózó erdők és fásítások egyben a termőföldek védelmét is szolgálják. Ez egyenesen kulcsfontosságúvá válhat a gazdatársadalom szempontjából, ha a klímaváltozás várható hatásaira gondolunk. A rendszerváltás óta az új erdők létesítését az állam egyre nagyobb mértékű támogatásokkal ösztönzi, ez sok gazdálkodót meggyőzött arról, hogy éljen az erdőtelepítés lehetőségével.

A kamara új kiadványában bővebben foglalkozik a témával és hasznos tanácsokkal szolgál azoknak a gazdálkodóknak, akik erdőtelepítésre vállalkoznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!