MENÜ

Új játékot mutatott be a Nébih: a „Tisztogatót”

Agro Napló 2019.12.18.

A TISZTOGATÓ” névre keresztelt játék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) virtuális valóság-szimulációja, mely Oculus Rifttel (virtuális valóság szemüveggel) játszható – tette közzé legfrissebb tájékoztatásában az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság.

 

Megjegyzik: egy korszerű, innovatív eszközről van szó, amelynek segítségével a Nébih hatékonyabban tudja kommunikálni az élelmiszer-biztonság fontosságát a fiatalok számára. 

A Nébih kiemelt célja: egy olyan tudástár létrehozása és változatos eszközökkel történő bemutatása, amelynek segítségével a legfiatalabbak is megismerkedhetnek az élelmiszer-biztonság alapjaival. A már megszokott játékos feladatok, bemutatók, kiadványok után most – az állami intézmények között egyedülálló módón a virtuális valóság (VR) világába csempészték be a legfontosabb élelmiszerbiztonsági alapszabályokat.

„A Tisztogató” VR játékban egy konyhában kell megoldanunk hét élelmiszerbiztonsági hibát. Minden sikeresen elhárított vészhelyzet után munícióhoz jut a játékos, amivel a rá támadó, óriás szalmonella baktériumokat likvidálhatja, így tisztítva meg a konyhát.

A játékidő 3 perc. Mivel a játékos Oculus Riftet, azaz virtuális valóság szemüveget használ, így nincs szükség kábelekre, szabadon mozoghat a 3x3 méteres térben.

A Nébih „Tisztogató” kipróbálható a VR-Parkban (Budapest, 1066 Budapest, Teréz krt. 62.). A mielőbbi bejutásban a Nébih igyekszik segíteni, hiszen mától kétnapos nyereményjátékot is indít az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. A Nébih mostani, a fiataloknak szóló élelmiszerbiztonsági kampánya ugyanis a virtuális játékra épül, és az „Ételt csak okosan” Facebook oldalon érhető el. A feladványok helyes megfejtői között 15 belépőt sorsolnak ki a VR-Parkba, ahol a „Tisztogató” mellett számos más virtuális valóság-szimulátor is várja az érdeklődőket.