MENÜ

Továbbra is Gyuricza Csaba vezeti megbízott rektorként a MATE-t

Agro Napló 2021.02.08.

A kuratórium felhatalmazása alapján a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektori feladatait Gyuricza Csaba professzor látja el – tudatta lapunkkal a rektori kabinet.

 

A testület közölte azt is, hogy ez év február 1-jétől a Szent István Egyetem (SZIE) Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven, közhasznú magán felsőoktatási intézményként működik tovább.

Emellett a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete és több gazdasági társasága, valamint a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézete is csatlakozott az egyetemhez, aminek révén megvalósult az oktatás és a kutatás szorosabb integrációja.

A MATE fenntartója február 1-től a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója; a kuratórium tagjai: Nagy István agrárminiszter, Lázár János kormánybiztos, Horn Péter akadémikus, örökös rector emeritus és Bedő Zoltán akadémikus – tartalmazza a rektori kabinet közleménye.