Többszázezer gazda adataira kíváncsiak

Agro Napló
Elkezdődött a statisztikai hivatal által indított agrár-gazdaságszerkezeti összeírás. A felmérés az ország 1442 településének kijelölt mintakörzeteiben található mintegy 600 ezer címre terjed ki.

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy Agrárium 2016 elnevezéssel agrár-gazdaságszerkezeti összeírást végez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) május 15. és július 15. között. Most már több konkrétum is kiderült az uniós rendelkezések alapján elrendelt akcióról.

Az adatfelvétel két szakaszban történik: a kérdőív elektronikus kitöltésére 2016. május 15. és 29. között van lehetőség, illetve azokat, akik a kérdőívet nem töltötték ki elektronikusan, a KSH által megbízott összeíró fogja felkeresni 2016. június 1. és július 15. között.

A kiemelt jelentőségű mezőgazdasági termelést végző egyéni gazdaságoknak és további mintegy ötvenezer támogatásban részesülő egyéni gazdaságnak van lehetősége az elektronikus adatszolgáltatásra. Aki él ezzel a lehetőséggel, ahhoz már nem látogat el összeíró. A felmérés az ország 1442 településének kijelölt mintakörzeteiben található mintegy 600 ezer címre terjed ki.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére. Az adatfelvétel kiterjed többek között a használt földterülettel kapcsolatos kérdésekre, az állatállományra és a munkaerőre, illetve néhány, nem mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatos kérdés is megtalálható a kérdőíven.

Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!