Több száz hektár parlagfűvel fertőzött terület van Somogyban

Agro Napló
Somogy megyében 63 parlagfűvel fertőzött területet mértek be 845 hektár összterületen egy szeptember közepén végrehajtott háromnapos légi felderítés során - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága az MTI-vel kedden.

Tájékoztatásuk szerint a megyének csaknem a felét - közel 248 ezer hektárt - sikerült helikopterről ellenőrizni. A 845 hektárnyi parlagfűvel fertőzött területből kiemelkedett egy 150 hektáros egybefüggő rész, amelyet az ellenőrök már az első felszállás alkalmával bemértek - olvasható a közleményben.

A közlemény rámutat: a parlagfűvel fertőzött területek növekedésnek egyik fő oka, hogy a gyomnövénynek kedvezett időjárás. Ugyanakkor a földi felderítés mértéke is több mint kétszerese az előző évinek, illetve, hogy egy eddig légi úton nem ellenőrzött, jóval nagyobb mintaterületet vettek szemügyre - tudatta az igazgatóság.

Közölték: az érintett tulajdonosok, földhasználók értesítése és a közérdekű védekezések elrendelése folyamatban van, a bírságokat ezt követően szabják ki.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!