Több pénz jut az erdősítési pályázatra

Agro Napló
Módosult az ,,Erdősítés támogatása" című, VP5-8.1.1-16 kódszámú pályázati felhívás: változtak a támogatási összegek írja a nak.hu internetes portál. 

A módosítás szerint emelkedett a kieső tényleges jövedelem pótlása, illetve az erdőtelepítések fenntartási költségeinek támogatása. Továbbá magasabb lett az ipari célú fás szárú ültetvény telepítéséhez és az erdőtelepítéshez nyújtandó támogatási összeg. Mindezen kívül növekedett a kiegészítő intézkedések költségei közül a az erdőszegély kialakításának, a villanypásztor-, illetve a kerítésépítés finanszírozási összege.

A növekedés az egyes támogatások esetében eltérő mértékű, de minimálisan legalább 9,5 százalékos.

Például, a tölgy-bükk és egyéb keménylomb célállomány-típusba tartozó erdő telepítéséhez nyújtandó hozzájárulás hektáronkénti összege 2103-ról 2789 eurónak megfelelő forintra növekedett. A nemesnyár ipari célú fásszárú ültetvény telepítésének támogatása 1915 eurónak megfelelő forintról 2216-ra nőtt. A kieső tényleges jövedelem pótlása évi 174 eurónak megfelelő forint/hektár a 79 eurónak megfelelő forint/hektár helyett. A kerítésépítéshez igényelhető támogatás 5,8 eurónak megfelelő forint/méter (max. 731 eurónak megfelelő forint/hektár), szemben a korábbi 4 eurónak megfelelő forint/méterrel (max. 504 eurónak megfelelő forint/hektár).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!