MENÜ

Tisztújítás az AGRYA-ban - Újabb hölgy az Elnökségben!

2014.03.03.

A hétvégén, 2014. március 1-jén szombaton tartotta Országos Küldöttgyűlését az AGRYA. Az idei évben a szokásos tennivalók mellett tisztújításra is sor került. Az Alapszabálynak megfelelően a két társelnököt, a négy alelnököt, a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, valamint a mandátumvizsgáló és választási bizottság tagjait választották meg a küldöttek. 

Az AGRYA Elnökségébe bekerült egy újabb hölgy, Benedek Borbála. Borbála 27 éves, végzettsége szerint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, kertészmérnök, angolul és németül beszél tárgyalási szinten. Családjával Nagyrédén gyümölcsöt termeszt.

Gémes László korábbi alelnök a Felügyelő Bizottság elnökeként dolgozik továbbiakban. A Felügyelő Bizottság új tagjává választották a küldöttek Bakó Dániel 35 éves szentesi fiatal gazdát. Dániel környezetgazdálkodási agrármérnök, termálvízzel fűtött hajtatásos zöldség kertészeti gazdaságát irányítja.

Az elnökség és felügyelő bizottság tagjai között 5 fiatal gazda foglalkozik kertészeti kultúrákkal és három fiatal gazda foglalkozik állattartással. Így a kimondottan munkaerő igényes, nagyobb hozzáadott értéket, innovációs igényt és így fejlődési potenciált magukban hordozó ágazatok képviselői felülreprezentáltak az AGRYA vezető testületeiben.

 

A soron következő, 2016-ben esedékes tisztújításig az AGRYA vezető tisztségviselői a következők:

 

Kesjár Kamilla, társelnök

Dr. Weisz Miklós, társelnök

Dr. Mikula Lajos, ügyvezető elnök

Benedek Borbála, alelnök

Polgár Ákos, alelnök

Vrancsik András, alelnök

Szakács Roland, alelnök

 

Gémes László, felügyelő bizottsági elnök

Hegedűs Zsolt, felügyelő bizottsági tag

Bába Miklós, felügyelő bizottsági tag

Bognár István, felügyelő bizottsági tag

Bakó Dániel, felügyelő bizottsági tag

 

 

További információ

AGRYA Országos Iroda 06 1 3200 429