Terítéken a húskészítmények

Agro Napló
Októberben a húskészítményekről, illetve előállításáról tudhatnak meg többet azok az agrárkamarai tagok, akik jelentkeznek a Tanuljunk együtt! című ingyenes szakmai programsorozat őszi félévére – adta hírül a NAK.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a kamarai tagok igényei alapján 2017-ben indította útjára a „Tanuljunk együtt!” élelmiszeripari gyakorlati programsorozatát. A rendezvénysorozatot 2018. első felében már bővített tematikával, több élelmiszeripari szakágazatot érintően hirdették meg. A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel az őszi félévben a vörösárugyártás szakmai ismereteinek átadása kerül a program fókuszába.

A szakmai napok 2018. október 17-én és 18-án, az előképzettségnek és az eddig megszerzett szakmai gyakorlatnak megfelelően kezdő- és haladó csoportokban indulnak, 1-1 napos rendezvény keretében. A programot Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő-és Állatitermék Technológiai Tanszék tanüzemében rendezik meg.

A résztvevő tagok megismerhetik például a kezdő csoportban a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a vörösáruk fajtáit, a gyártástechnológia főbb lépéseit, a haladó csoportban ezeken túlmenően a gyártás élelmiszerkönyvi vonatkozásait, valamint a higiéniai- és minőséget befolyásoló tényezőket. Az elméleti előadásokon túl mindkét csoportban a gyakorlatban is lehetőség nyílik a különböző virslik gyártásának előkészítésére, hőkezelésére, valamint érzékszervi bírálatára.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a kamara portálján érhető el.

A gyakorlati napokon – a tanüzem méretének megfelelően – alkalmanként 13 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot. Kérdés esetén további információ: polczer.katalin@nak.hu 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!