Tejtermék-ellátásért felelős bizottság alakult

Agro Napló
A Tej Terméktanácsnál az a döntés született, hogy operatív bizottságot állítanak fel az ellátás és a kommunikáció szervezése érdekében – közölte az Agro Naplóval a szakmaközi szervezet.

A koronavírus járvány okozta helyzet a tejszektorra is hatással lehet. Piaci zavarok és felvásárlási láz is kialakulhat amellett, hogy a hazai igényeknek elegendő nyerstej-mennyiség rendelkezésre áll belföldön is – hívja fel a figyelmet a Tej Terméktanács.

A szervezet elnöksége – a várhatóan kialakuló piaci helyzet veszélyei miatt – megalakította a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottságot, melyben tejtermelő, tejfeldolgozó és kiskereskedői oldalak egyeztetnek. A Bizottság a koronavírus-helyzettel kapcsolatosan felméri az ágazatban lehetséges felmerülő problémákat és folyamatosan egyeztet a szakminisztériummal, a hatóságokkal, a kiskereskedőkkel, az árufuvarozókkal és a tejágazat szereplőivel.

A Bizottság célja az, hogy a tejágazatban – a tejtermelőktől a fogyasztókig – zavartalan maradjon az ellátás (az ehhez szükséges nyerstej alapanyag Magyarországon rendelkezésre áll) . Lényeges, hogy bármilyen jellegű hazai vásárlási pánik esélye kerüljön minimalizálásra, ehhez elsősorban a termékpálya szereplői közötti intenzív párbeszédre, a korrekt tájékoztatásra és a problémák kezelésére van szükség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!