Tanyai kirándulásra hív a NAIK új mesekönyve

Agro Napló
Új kötettel bővült a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) „Tanulj játékosan az agráriumról” elnevezésű gyerekeknek szóló könyvsorozata – közölte a NAIK az Agro Naplóval.

A NAIK Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2. című mesekönyve az állattartással, a tanyasi élettel ismerteti meg a gyerekeket. A modern megoldásoknak köszönhetően pedig a mese részletei online animációkban is megelevenednek. A mesekönyvet december elején mutatták be a készítői a Mikulásgyárban, Budapesten.

A most megjelent mesekönyv az óvodás Luca és Máté történetét meséli el, akik Magdi néni és Zsolti bácsi tanyáját látogatják meg a nyári szünetben. Itt ismerkednek meg a tanyán élő állatokkal és természetesen izgalmas kalandokba keverednek. A mesekönyv egyes oldalain QR kódok segítségével kelthetik életre az olvasók a szereplőket és rövid animációk formájában tekinthetik meg a történet kiegészítéseit. Az ismeretanyag feldolgozását a könyv végén játékos foglalkoztató feladatok segítik.

„Az agrár szakmák népszerűsége meglehetősen alacsony Magyarországon annak ellenére, hogy valós alternatíva lehet pályaválasztáskor a fiatalok számára. Ennek a lehetőségnek a támogatására indította el tavaly a Tanulj játékosan az agráriumról sorozatot a NAIK. Ennek legújabb tagja a Tanyakaland. Fontosnak tartják a szakértők, hogy a mezőgazdaság világának megismerése minél fiatalabb korban elkezdődjön meg. Ehhez pedig tökéletes forma a meséé” - mondta Gyuricza Csaba a NAIK  főigazgatója.

A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben bemutatásakor a Mikulásgyárban a NAIK 50 darab mesekönyvet és 500 kilogramm élelmiszert (almát, paradicsomlevet, sajtot) adott át a szervezőknek, hogy juttassák el az ajándékokat a rászorulóknak. 

A NAIK ismertetője emlékeztet: a Tanulj játékosan az agráriumról sorozat első kiadványa A Búza útja – Kis barátok nagy küldetésben 1. tavaly decemberben került a nagyközönség elé. Három, a szántóföldön élő jó barát szemszögéből mutatja be a kedves rajzokkal illusztrált mesekönyv a búza útját a vetéstől kezdve, az aratáson át, egészen a kenyérig – tartalmazza tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!