Támogatást lehet igényelni a kettőshasznú tehenek után is

Agro Napló
Változások várhatóak a kettőshasznú teheneket tartó tejtermelőknek nyújtandó kivételes alkalmazkodási támogatás beadásánál.

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy változások várhatók a kivételes alkalmazkodási támogatás beadásánál, miszerint a hatályos 3/2017. (I. 23.) FM rendelet módosítása révén azon kettőshasznú egyedek után is lehet támogatás igényelni, amelyek 2015. évtől anyatehén támogatás jogcímen még nem vettek igénybe támogatást. A rendelet módosítás eredményeként tehát azok az állatok is figyelembe vehetők az intézkedés során, amelyek után 2015 előtt vettek igénybe anyatehén támogatást.

A jogszabály módosítása folyamatban van, így fokozott figyelemmel kell eljárniuk azon termelőknek, akik a referencia időszakban (2016. április 30-án) a módosítás által érintett kategóriába tartalmazó egyedekkel (is) rendelkeztek. Ezek alapján tájékozódjanak, hogy a módosítással érintett kettőshasznú állatot tartó érintett termelőt, hogy a rendeletmódosításra tekintettel fokozott figyelemmel véglegesítse és adja be a kérelmét!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!