MENÜ

TALAJEGYETEM nyereményeső év elején – Szerezz tudást, és nyerj értékes ajándékot!

2019.01.01.

Válaszoljon 2019. január 10-ig a TALAJEGYETEM sorozatunk decemberi kérdéseire és nyerje meg Volker H. Paul Repce című szakkönyvének egyik példányát a RAPOOL Hungária Kft. felajánlásából. Húsz nyertest sorsolunk!

 

A nyereményről:

Elsősorban a termelőknek szeretnénk segítséget nyújtani Volker H. Paul Repce című szakkönyvének magyar kiadásával. A kiadvány röviden, lényegre törően, számos színes kép segítségével segít alaposan megismerni a repcében előforduló betegségeket, kártevőket, gyomnövényeket és élettani eredetű fejlődési rendellenességeket. Különös hangsúly kerül a gyakorlati munkában kiemelkedően fontos szempontokra: a károk felismerésére, az összetéveszthetőség vizsgálatára, a kár okainak biztos ismeretére, a tünetekre és megelőző jellegű növényvédelmi beavatkozásokra.

A könyvet repcetermesztőknek, növényvédelmi és növénytermesztési tanácsadóknak, növénynemesítőknek és környezetvédelmi tanácsadóknak egyaránt ajánljuk, de az oktatásban is sikeresen hasznosítható.

rp_repcekonyv_promo_2018jul   

A nyeremény felajánlója:

RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

rapool_feher_alapra 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

 

Két éves Talajegyetem sorozatunknak célja, hogy a sikeres növénytermesztés alapját képező talajkérdésben gyakorlati ismereteket és iránymutatást adjunk gyakorló gazdálkodóknak, továbbá hogy a fenntarthatósághoz, a jövedelmezőséghez és a precíziós gazdálkodáshoz elengedhetetlenül szükséges gazdálkodói gondolkodást „megdolgozzuk”.

A gyakorlati tudást adó cikkek tartalmából „feleltetünk” hónapról hónapra, jó felelet esetén nem érdemjegyet, hanem sorsolást követően értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek Olvasóink. 

A tizenkettedik fordulóban a helyes válaszokat az alábbi űrlap kitöltésével várjuk 2019. január 10-ig.

A válaszokat megtalálhatja "Talajvizsgálatok jelentősége a talajok tápelemszolgáltató képességének megítélésében és a talajvizsgálati eredmények értelmezése – I. rész" című cikkben ide kattintva.

Íme a három kérdés:


AZ ELŐZŐ FORDULÓ EREDMÉNYE:

A helyes válaszok:

1. Minek a rövidítése az EC?

b) a talaj vezetőképessége 

2. Hány hektáros egységekre érdemes elkészíteni a művelési zónákat Magyarországon?

a) 3

3. IGAZ vagy HAMIS: Több évet kell alapul venni, hogy megfelelő pontosságú művelési zóna térképet kapjunk.

a) IGAZ

A sorsolás nyertese, KRONE dzsekit, mellényt és sapkát nyert a Valkon 2007 Kft. jóvoltából.

Sz. József, Sárkeresztes