Szorosabb együttműködés a közbeszerzések ellenőrzésében

Agro Napló
Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a KH az MTI-vel szerdán.

A határozatlan időre szóló megállapodás szerint a felek együttműködnek közbeszerzési szakmai kérdésekben, valamint a közbeszerzési eljárások eredményeként megvalósuló szerződések teljesítésének ellenőrzésében.

A KH 2015 novembere óta már nemcsak a közbeszerzési eljárások jogszerűségét, hanem a szerződések megfelelő teljesítését és a szerződések módosítását is vizsgálja - írták.

A tájékoztatás szerint az együttműködéssel a két állami szerv az élelmiszer-higiéniai, élelmiszerminőségi, élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi közbeszerzési szerződések ellenőrzését hatékonyabban, az operatív munka szorosabb összehangolásával tudja elvégezni. Közölték azt is, hogy hatósági tevékenységük folyamatos fejlesztése érdekében a jövőben közös konferenciákat szerveznek, valamint egyeztetést folytatnak és tapasztalatot cserélnek ellenőrzési módszertani kérdésekben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!