Szent István ünnepe: az ország kenyere biztosított

Agro Napló
Magyarország sorsát nemcsak a támogatások mennyisége és a termőföld minősége határozza meg, hanem azok a dolgos kezek is, amelyek minden nap megművelik a földeket; hozzátéve: az idei termésből is biztosított az ország kenyere – jelentette ki az agrárminiszter az államalapítás és államalapító Szent István ünnepe alkalmából megtartott tárcarendezvényen, Budapesten.
Fotó: Pelsőczy Csaba

Nagy István ünnepi beszédében kiemelte – tudatta lapunkkal az Agrárminisztérium (AM) – Szent István ünnepe alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk múltunkra és nagy elődeink erejéből merítsünk bátorítást. Államalapító királyunk, az ezeréves államiság, a keresztény kultúra és a magyar történelem olyan valóságosnak hat, mint a frissen sült kenyér illata.

A miniszter szerint talán nincs még egy olyan nemzet a világon, amely úgy kötődne a kenyérhez, mint mi, magyarok. Hozzátette: hála hazánk nagyszerű adottságainak, az itt élők szorgos munkájának és kitartásának, ezen a földön soha nem volt probléma a mindennapi kenyérhez szükséges búza megtermelése. A jó kenyér titka a hozzáértő munkán túl a jó minőségű gabona és az abból készült kiváló liszt. Az itthon termelt búza és liszt minőségét tekintve bárhol megállja a helyét a világban – emlékeztetett a tárcavezető.

Kifejtette: most nemcsak Szent Istvánt, az államalapítást, az alkotmányosságot, s az új kenyeret ünnepeljük, hanem azokat a kitüntetetteteket, akik kitartásukkal, szorgalmukkal példát állítanak elénk. A kormány számít az ágazat szereplőinek tudására, tapasztalataira az agrárium fellendítésében, a vidék megerősítésében. Ehhez az országot építő munkához ugyanis nélkülözhetetlenek a magasan képzett, hivatásuknak élő szakemberek. „Dolgozzunk együtt továbbra is Magyarország gyarapodásán” – hangsúlyozta az agrárminiszter.

Az ünnepi eseményen összesen 138-an vehettek át elismerést, az erről készült képek itt tekinthetők meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Átadták az idei kenyérverseny díjait

Átadták az idei kenyérverseny díjait

Ismertették a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjazottjait. Az idei nyerteseknek – az augusztus 20-át megelőző napon – a szövetség fennállás...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!