Sokat ártanak a hamis állítások a Georgikon jövőjéről

Agro Napló
A Georgikon Campusnak meghatározó szerepe van a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) struktúrájában és nagyon sokat ártanak azok, akik hamis állításokkal keltenek bizonytalanságot a keszthelyi campus körül – nyilatkozta Gyuricza Csaba professzor, a MATE rektora a zaol.hu című, Zala megyei hírportálnak.

A rektor kitért rá: az agrár-felsőoktatás integrációja azért indult el, mert alapvetően megváltoztak a körülmények a hazai agráriumban, mind az ágazatban dolgozók létszáma, mind a szükséges szaktudás szempontjából. Az átalakítás részeként fontos lépés a feladatok és funkciók racionalizálása és átcsoportosítása, ez azonban nem jelenti azt, hogy a vidéki campusok megszűnnének.

„Nem kérdés, hogy a MATE struktúrájában a Georgikonnak meghatározó szerepe van és lesz is” – szögezte le a rektor, hangsúlyozva, hogy Keszthelyen az agroturisztikai irányt próbálja erősíteni az intézmény. Ezért komoly fejlesztések várhatók egyebek mellett a campus szaktanácsadási, kutatási funkcióját tgekintve. Emellett ebben az évben a korábban elhanyagolt Pethe Ferenc Kollégium és a mellette lévő oktatási épület rekonstrukciója is megkezdődik.

Gyuricza Csaba megjegyezte, abban is elkötelezett, hogy újraélessze Keszthelyen az évekkel ezelőtt megszüntetett mezőgazdasági szakiskolai képzést, méghozzá egy olyan minőségi oktatást nyújtó intézménnyel, ami közvetlen kapcsolatot és „bemeneteti lehetőséget jelent majd a MATE-ra.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keresztféléves képzések a MATE-n

Keresztféléves képzések a MATE-n

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!