Sikeres kampányok a pandémia idején

Agro Napló
Sikeresek voltak a promóciós kampányok a pandémia idején ugyanis arany és ezüst éremmel is díjazták a Magyar Termék teljesítményét a 2020-as promóciós versenyen, ugyanis a maszkos plakát és felfedezett ország is a díjnyertes lett – közölte a cég az Agro Naplóval.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. két 2020-as kampánya is díjat nyert „Az év legsikeresebb promóciója 2020" pályázaton. A Tricky Communication ügynökséggel közösen megpályázott „Magyar Termék Felfedező promóciót” aranyéremmel, valamint a KNK PR&Média ügynökséggel közösen benyújtott „Vedd a hazait! Védd a hazait!” pályázatot pedig ezüstéremmel díjazták a szakmai zsűri döntése alapján és a fókuszcsoportos kutatás elbírálása után.

A Felfedező promóció egyik fontos pozitívuma volt, hogy a vállalkozások alacsony belépési küszöb mellett csatlakozhattak az ország különböző nevezetességeit és kulturális látnivalóit bemutató, értékes nyereményeket kínáló játékhoz. A résztvevők szerették a kaparós sorsjegyekkel és izgalmas, dinamikus weboldallal működtetet kampányt, amely sikerrel szólította meg a fiatalabbakat is. Ráadásul a kódfeltöltés után mindenki azonnal megtudta, nyert-e valamit a nyereménypiramisból. Aki nem, az is érdekes információkat olvashatott egy-egy megyénkről, így a program edukatív jellege is erős volt – tették hozzá a szervezők.

A vásárlásnövelés mellett a védjegy-kategóriák és az azokat használó termékek bemutatása is fontos célja volt a kampánynak. A tavasztól idén januárig összesen 34 héten át tartó játékban 16 cég és több mint 28 ezer játékos vett részt, 106 ezernél is több kódfeltöltést elérve. A vásárlók minden megye lekaparásával növelték nyerési esélyüket, már egy játék tárgynyereményt érhetett, a főnyeremény pedig egymillió forint volt. Fontos volt a „gamification” – azaz a játékos - jelleg, a mobiltelefonra történt optimalizálás, a nyertesekkel történő hatékony kapcsolatfelvétel és az erős retargeting hirdetések is.

A „Vedd a hazait! Védd a hazait” kampányt értékelő szakemberek kiemelték a megállókban elhelyezett citylight plakátokra húzott maszkok figyelemfelkeltő mivoltát és az ötletes szlogent. Az időzítés is jól sikerült, a pozitív fogadtatáshoz pedig minden bizonnyal hozzájárult az is, hogy a hazai gazdaság támogatása már egy széleskörűen elfogadott nézet, a védjegyes termékekhez az emberek a magasabb minőséget társítják. A pandémia idején tavaly márciusban elindított kampánnyal a hazai termékek gyártóit összefogó nonprofit szervezet ugyanis kifejezetten a járványhelyzet miatti gazdasági nehézségek mérséklésének ösztönzését kívánta elérni.

Azt az üzenetet, hogy „munkahelyeket védhetünk meg hazai áruk vásárlásával”, sikerrel adta át a kampány, melyhez több mint 100 gyártó, magánszemélyek ezrei és üzletláncok is csatlakoztak. A védjegyeket harminc új cég kezdte használni, a megjelenések pedig 200 milliós médiaértéket értek el – tartalmazza az összefoglaló.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A NAV méltányos a vállalkozókkal

A NAV méltányos a vállalkozókkal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányos a vállalkozókkal, mivel ha a közterhek megfizetése nehézséget okoz, a cégek kérhetik az adóelőleg összegé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!