MENÜ

Semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani Piac működését

Agro Napló 2020.11.16.

A Budapesti Nagybani Piac működése nincs veszélyben a kijárási korlátozás miatt – közölte az Agrárminisztérium (AM) a tárca honlapján.

Fotó: AM

 

A weboldal idézi az agrárminiszter Facebookon közzétett bejegyzését, miszerint: Karácsony Gergely főpolgármester állításával szemben semmi sem veszélyezteti a Budapesti Nagybani Piac működését.

Nagy István emlékeztetett: Karácsony Gergely levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt állította, hogy a kormány a kijárási korlátozással ellehetetleníti a Budapesti Nagybani Piac munkáját, és így a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátását.

"Nos, ez egészen egyszerűen nem igaz, ezért megkérem főpolgármester urat, hogy ne terjesszen álhíreket!" - fogalmazott a miniszter.

Kiemelte: a nagybani piac rendben működik, hiszen a kijárási korlátozásról szóló rendelet is kivételként nevezi meg a munkavégzést, valamint a munkába, illetve a hazautazást.

"Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a budapestiek ellátása a korlátozások ideje alatt is biztosított" - hangsúlyozta Nagy István.