Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

Agro Napló
A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

A Düsseldorfi Főkonzulátus által szervezett rendezvényen a helyettes államtitkár kiemelte, hogy a világ első számú bor- és szeszesital-szakvásárán az idén 72 magyar cég, köztük négy pálinkafőzde mutatja be termékeit az érdeklődőknek. Mint mondta, hazánkban minden adott a kiváló minőségű pálinkák előállításához, hiszen jó minőségű alapanyagok állnak rendelkezésünkre, melyből kitűnő szakemberek készítik a fogyasztók asztalára kerülő italokat.

Magyarországon az elmúlt években több mint egymillió hektoliterfok pálinka került kereskedelmi forgalomba – ez mintegy 4 millió palack italt jelent évente – tette hozzá Belánszky- Demkó Zsolt a tárca közleménye szerint.

A szaktárca helyettes államtitkára a kiállítás ideje alatt tárgyalásokat folytatott Markus Del Monegoval a német sommelier szövetség alelnökével, sommelier világbajnokkal, valamint Christian Schwörerrel a Német Bortermelők Szövetségének főtitkárával. A megbeszéléseken a magyar borok és szeszesitalok, valamint a magyar mezőgazdasági prémium termékek exportlehetőségeinek bővítéséről egyeztettek.

A 2019. március 17. és 19. között rendezett kiállításon az idei évben 7000 kiállító mutatkozott be a mintegy 60 ezres szakmai közönségnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan – a világ valamennyi fontos bortermő vidéke képviseltette magát. A borok mellett mintegy 450 szeszesital-, valamint 150 pezsgőgyártó is megjelent különböző specialitásokkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő az idei Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást – közölte honlapján...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!