Prémiumtermékek angliai promóciójáról tárgyaltak

Agro Napló
Jelentősen bővül az Egyesült Királyságba irányuló agrár- és élelmiszeripari termékexportunk, ezért a szaktárca a Brexit ellenére is támogatja a további piacépítést.

Bizakodóak az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari, ital és csomagolástechnikai rendezvényén kiállító magyar cégek, a szakmai érdeklődés ugyanis erőteljes a hazai termékek iránt - jelentette ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az International Food and Drink Event (IFE) kiállítás magyar standjának megnyitóján az AM közleménye szerint.

Mint mondta különösen fontos a kiállításon való megjelenés a magyar vállalkozások számára, hiszen hasznos információkat és közvetlen helyszíni tájékozódási lehetőséget biztosít a Brexit várható piaci következményeiről, valamint a gazdasági együttműködés lehetőségeiről és támogatja a potenciális brit vevőkkel építendő kapcsolatokat is.

A magyar-brit agrár-külkereskedelem az elmúlt években dinamikusan növekedett. Az Egyesült Királyságba irányuló magyar agrárexport 2010 és 2018 között 75 százalékkal emelkedett, ennek következtében az egyenleg több mint a kétszeresére bővült (+117%). Az exportbővülés hátterében elsősorban a magasan feldolgozott termékek állnak, ami összhangban van a magyar agrárpolitika céljaival - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt a Londonban tartott rendezvényen.

A kiállítás ideje alatt a szaktárca helyettes államtitkára a magyar agrárcégek piacra jutási lehetőségeiről, valamint a magyar prémium élelmiszerek promóciójáról egyeztetett James Murrayval, a kiállítást szervező cég nemzetközi kiállítókért felelős igazgatójával, valamint Andy Burmannal, a cég nemzetközi értékesítési menedzserével.

Az immár 21. alkalommal megrendezett eseményen az Agrárminisztérium támogatásával kilenc magyar kiállítónak nyílt lehetősége arra, hogy a 102 négyzetméteres önálló nemzeti standon mutathassa be termékeit a látogatóknak és folytathasson tárgyalásokat külföldi szakmai partnerekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!