MENÜ

PREGA: Precíziós gazdálkodás, a téma hazai és nemzetközi úttörőinek tolmácsolásában

2016.02.19.

A vetéstől az aratásig, a palántától a betakarításig, a metszéstől a borig, a borjútól a tejelésig, minden műveletben jelen van a precízebb munkavégzés igénye és az erőforrások optimalizált kihasználása. A gazdálkodás jövőbe mutató irányait és a digitalizáció előnyeit ismerhetik meg a gazdálkodók a február 24-i II. PREGA – Jövőkép 2020 – Útban a Smart Farmok felé című konferencián.

Idén második alkalommal rendezi meg a precíziós mezőgazdaság legfrissebb hazai és nemzetközi trendjeit bemutató PREGA szakmai konferenciát az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara és az Agrárinformatikai Klaszter.

PREGA-konferencia
 

A hazai mezőgazdaságban egyre nő az igény a precíziós munkavégzésre és az erőforrások optimalizált kihasználására; a digitalizáció pedig ezeket hivatott elősegíteni. A PREGA szakmai konferencián a téma elismert hazai és nemzetközi szakembereinek segítségével járja körbe a terület legfrissebb trendjeit, a gyakorlati megvalósítással és a legújabb technológiai megoldásokkal megismerkedve.

A nemzetközi előadókról néhány konkrétum:

Prof. Simon Blackmore a Nemzeti Precíziós Gazdálkodási Központ igazgatója (Egyesült Királyság) több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a precíziós gazdálkodás kutatása és gyakorlati alkalmazása terén. Ő téma egyik legmeghatározóbb úttörője. Kezdetektől részt vett a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének és informatikai hátterének kidolgozásában. Gazdálkodó robotok címmel tart előadást a konferencián.

Kis angol nyelvű ízelítő róla: itt, itt és itt

Prof. Kenneth A. Sudduth, a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodók Szövetség elnöke (USA), a Missouri Egyetem kutatója, kormányzati alkalmazott témája a Precíziós gazdálkodás: az adattól a tudásig és a döntéshozatalig. Nemzetközi példákon szemléltetve mutatja be a gyakorlati alkalmazás legfontosabb lépéseit.

Miért érdemes részt venni a konferencián?

Gyakorlatorientált szakmai fórum keretein belül nyújt modern mezőgazdasági megoldásokat. Olyan fontos témákról hallhatnak előadásokat, mint:

  • Precíziós szántóföldi növénytermesztés
  • Precíziós kertészet
  • Precíziós állattenyésztés

A PREGA előadásain a precíziós szántóföldi növénytermesztés, a precíziós kertészet és a precíziós állattenyésztés terén egyaránt lehet tájékozódni. A rendezvényen bemutatják, hogy az agrárinformatikai megoldások miként segíthetik a gazdálkodókat vállalkozásuk hatékonyságának növelésében, illetve hogyan készülhetnek fel a jelenlegi uniós finanszírozási ciklust követő időszakra.

Prega_digitalizacio_CMYK_k

Időpont: 2016. február 24., szerda

Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, Budapest

További részletek és jelentkezés: www.prega.hu

Kiállítók:

AgroEcoPower

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Agrotec Magyarország Kft.

AgroVIR Kft. 

Appelar.com

Avers Fiber Kft. 

Axiál Kft.

Digitroll Kft.

ESRI

Eurofins Agroscience Services Kft.

Farmgép Kft.

i-Cell Kft.

Infobex

KITE Zrt.

Nissan Hovány Kft.

Optimetriq Kft.

Pannonia Ethanol Zrt.

Smart Farming Kft.

Szakadáth-Gépker Kft.

Szegána Kft.

Tomelilla Kft.

T-Systems Magyarország Kft.

Vaderstad Kft.