Példás együttműködésben a középfokú agrárszakoktatás és a felsőoktatás

Agro Napló
Kaposváron példaértékű a középfokú agrárszakoktatás és felsőoktatás együttműködése, mondta Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Kaposvárott a XVIII. Guba Sándor emlékverseny alkalmából. Hozzátette: a Földművelésügyi Minisztérium úgy látja, hogy ez a fajta szoros együttműködés az agrárgazdaság szempontjából kiemelt jelentőségű. Az FM-nek célja a fenntartásában lévő iskolák és az agrár felsőoktatás együttműködésének megerősítése.

Az emlékverseny 2016. április 7-8. között került megrendezésre az FM DASZK, Szakképző Iskola - Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiumában, amire több mint 50 témavázlat, illetve pályamű érkezett be, amelyek közül az előzetes bírálatot követően 43 dolgozat került nyilvános, szóbeli védésre.

15 magyarországi és egy vajdasági agrárszakképző intézményből, mindösszesen 52 tanuló érkezett Kaposvárra, akik négy szekcióban – állattenyésztés napjainkban; szántóföldi és kertészeti termesztés napjainkban; alternatív jövedelemszerzés lehetőségei; lótenyésztés, lótartás, lovas hagyományok – mérték össze tudásukat.

Román István nyitóbeszédében kiemelte, hogy az elmúlt években csökkent az általános iskolákból kikerülő diákok száma, ennek ellenére a kaposvári FM DASZK, Szakképző Iskola - Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiumában a tanulólétszám folyamatosan növekszik. Az FM saját forrásaiból 250 millió Ft-ot fordít a tanterembővítésre és az épületek modernizálására, mely fejlesztő hatással lesz Kaposvárra és térségére.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!