Papírmentessé válik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakrendszere

Agro Napló
2022. március 1-jétől a parazitológiai, valamint a hal- és a méhbetegség-vizsgálatok online megrendelésére is módot nyújt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) LABOR rendszere.

A naptári tavasz első napjától újabb funkciók válnak elérhetővé a felhasználók számára a LABOR rendszerben, amelyet ide kattintva ér el. A parazitológiai, a hal- és méhbetegség-vizsgálatok esetében is élesedik az online vizsgálatmegrendelési funkció, továbbá elindul az elektronikus eredményközlés. Ezzel a fejlesztéssel gyakorlatilag teljeskörűen digitális alapokra kerül az állatdiagnosztikai vizsgálatok ügyvitele, minden szakterület esetében biztosítva a „papírmentesség” lehetőségét – értesült a Nébih tájékoztatójából az Agro Napló.

Bár a parazitológiai, a hal- és méhbetegség-vizsgálatok esetében egyelőre a hagyományos, papírformátumú vizsgálatmegrendelési mód is megmarad, a labordiagnosztikai eljárás, és főként az eredményközlés gyorsítása érdekében az állatorvosoknak érdemes mielőbb áttérniük az elektronikus funkciók használatára. Fontos tudniuk azt is, hogy a Nébih továbbra sem számít fel adminisztrációs költséget ezeknél a vizsgálatoknál.

A LABOR rendszer használatával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket az adi-labor@nebih.gov.hu e-mail címre küldhetik el.

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Régi növényfajták visszatérését és újak megjelenését is hozhatja a klímaváltozás az agrárminiszter szerint. Rendkívüli intézkedési tervvel készül a sz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!