Pályázati források élelmiszer-előállítóknak a Horizont 2020 programban

Agro Napló
2017. október 27-én mutatta be az Európai Unió Horizont 2020 nevű, csaknem 80 milliárd eurós költségvetéssel rendelkező kutatási és innovációs keretprogramjának 2018–2020-as évi munkaprogramját. Ez a hazai élelmiszer-előállítók számára nyújt forráslehetőséget – írta a NAKlap októberi számában.

A H2020 keretprogram kétéves ciklusokban kínál pályázati lehetőségeket, közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrást. Célja Európa versenyképességének biztosítása a kutatás-, a fejlesztés- és az innováció-finanszírozás mozgósítása révén. Figyelemre méltó, hogy az EU-s kutatási források folyamatosan nőnek, és ezek keretében az agráriumot érintő forrás a jelenlegi, 2014–2020-as időszakban körülbelül 1200 milliárd forint (3,851 milliárd euró).

A magyarországi gazdálkodók és élelmiszer-előállítók számára is releváns, fő fókuszterületek a keretprogram „Társadalmi kihívások 2” pillérén belül találhatók. Ezek az élelmezésbiztonság, a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás; valamint a biomassza-alapú gazdaság. Ajánljuk figyelmükbe, hogy a felhívások meghirdetését követően Brüsszelben lesz H2020 Információs Hét, amely a nemzetközi partnerkeresésben tud kiváló segítséget nyújtani.

A Horizont programról részletek itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!