MENÜ

Online permetezési napló: új összeköttetés a rendszerek között

Agro Napló 2022.05.20.

A termelőknek 2022. július 1-jétől elektronikusan kell vezetniük a permetezési naplót. Az üzemirányítási szoftverek fejlesztői is kapcsolódhatnak a Nébih web service elektornikus rendszeréhez.

 

A permetezési adatok elektronikus vezetésének 2022. július 1-jétől élő előírását a Nébih erre a célra kialakított online felületén kell majd végezni. Azok, akik a termelés során eddig üzemirányítási szoftvereket használtak, a jövőben a saját alkalmazásaikon keresztül is eleget tehetnek a kötelezettségnek, amennyiben a fejlesztő a programot összekapcsolja a Nébih rendszerével – értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből az Agro Napló.

A csatlakozás egyik előnye, hogy bővül a programmal elérhető szolgáltatások köre, továbbá a termelők is elkerülhetik a kettős adminisztráció terhét. Hiszen az eddig használt üzemirányítási szoftver gép-gép kapcsolattal átadja az összes szükséges adatot a Nébih erre a célra kialakított programjába. Az interfész részletes leírását az érdeklődők ide kattintva olvashatják el. az alábbi linken találják.
 

Kapcsolódó jogszabály:

  • a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. FVM rendelet

 

(Forrás: Nébih)