MENÜ

Online lóazonosítási képzés indult a Nébih honlapján

Agro Napló 2022.01.19.

A szakmai szervezetek kérésére ingyenes, online lóazonosítási képzést hirdetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 

Az e-learning tanfolyam résztvevői megismerkedhetnek az azonosítással kapcsolatos elméleti tudnivalókkal (szín- és jegyleírás, lódiagram-rajzolás, dokumentációk), tanfolyam befejeztével pedig egy teszt kitöltésével mérhetik fel megszerzett tudásukat – tájékoztat a hatóság weboldala.

Az ismertetés kiemeli: a 2014-ben tartott lóazonosítási tanfolyamtól eltérően – a járványhelyzetre való tekintettel – a képzés nem tartalmaz gyakorlati részt, azonban az elektronikus felületen valamennyi, az azonosítás szakszerű elvégzéséhez szükséges ismeretanyagot megtalálhatnak az érdeklődők (a tananyag már elérhető a Nébih honlapján).

A Nébih felhívja arra is a figyelmet, hogy a Nébih által szervezett lóazonosítási képzésen bárki térítés nélkül részt vehet, azonban a lóféle-azonosítás csak a kibocsátó szervek felhatalmazással rendelkező szervezetek engedélyével és megbízásából végezhető, amelynek meglétét az azonosítást végző személynek hitelt érdemlően igazolnia kell a ló tartójának, tulajdonosának.

A képzés elérhető a Nébih honlapján.