MENÜ

Önálló agrárüzletágat indított Horvátországban az OTP leánybankja

2018.12.27.

Horvátországban indította el első önálló külföldi agrárüzletágát az OTP Csoport. A szervezet kialakítása később mintául szolgálhat más országokban működő leánybankok számára is.

 

Új, önállóan működő agrárüzletágat hozott létre az OTP banka Hrvatska, Agro Business Line néven - olvasható a szuperfarm.hu oldalon. A horvát leánybank vezetése már a Splitska Banka integrációjának megkezdésekor felvetette, a magyar OTP Agrár pedig rögtön támogatta a kezdeményezést, részt is vettek a szakmai munkában. A piacelemzést és a stratégiaalkotást követően kevesebb, mint hat hónap alatt állt fel a szervezet, majd megkezdődhetett a külső kapcsolatrendszer kiépítése.

Az Agro Business Line csapatának tagjai a kereskedelmi bankolás különböző területeiről érkeztek, ugyanúgy megtalálhatóak lesznek a horvátországi központban, mint az ország egyéb régióiban. „Az OTP magyarországi agrárágazatához hasonlóan az Agro Business Line kollégák főként a mezőgazdasági, élelmiszeripari és agrár-nagykereskedelmi ügyfelek kiszolgálásáért fognak felelni. Kiemelt célunk, hogy az agrárvállalkozók között is elérjük a horvátországi piaci részesedésünknek megfelelő szintet” – mutatott rá Balogh Tamás, az OTP Bank Agrár Értékesítéstámogatási és Üzletfejlesztési Főosztályának vezetője.

A magyarországi tapasztalatok részben átültethetőek a horvát piacra is. Az önálló horvát agrárüzletág kialakítása pedig mintaként szolgálhat más leánybankok számára.