MENÜ

Oktatókampány fiatal felnőtteknek a borról

Agro Napló 2020.07.16.

Elindította edukációs kampányát a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „Jó bor” elnevezéssel, amivel a fiatal felnőttek borfogyasztási szokásait szeretnék minőségi mederbe terelni – közölte a szakmai szervezet lapunkkal.

 

A HNT által indított „Jó bor” kampány célja, hogy ösztönözze a fiatal felnőtteket (20-35 év közöttieket) a minőségi magyar bor tudatos és mértékkel való fogyasztására. Az edukáció szükségességére a HNT országos kutatásának eredménye hívta fel a figyelmet, amely szerint a magyar fiatalok borral kapcsolatos tudása hiányos és a minőségi borélvezet nem feltétlenül jellemző esetükben.

Az edukációs kampányt megelőző felmérés részletesen vizsgálta a magyar fiatalok borral kapcsolatos gondolkodásmódját, magatartását. A kutatás eredményei világosan rámutatnak arra, hogy új eszközökkel és új csatornákon kell megszólítani a fiatalokat és segíteni a tájékozódásukat a magyar borok világában.

A kampány fő platformján (www.magyarborod.hu), olyan menüpontokkal és aktivitásokkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a „borrandi” kvíz, mellyel személyiségünknek és ízlésvilágunknak megfelelő bort választhatunk, vagy a „borbeszerző challenge” – amelyből kiderül, hogy hol és milyen szempontok szerint érdemes bort vásárolni. Az „5 perces borsznob-képző-ből megtanulhatunk okosan kóstolni, a borszótár-ból kideríthetjük többek között a reduktív és oxidatív szavak jelentését, de a 10+1 legmenőbb boros trend és a 10+1 legcikibb boros dolog is segít eligazodni a minőségi magyar borfogyasztás útvesztőiben.

 „Kiemelt célunk bemutatni a fiatalok számára a felelősségteljes, mértéktartó és tudatos borfogyasztást. Az edukációval összeköthető, saját forrásból megvalósított promóció a magyar borért szól, valamint a fiatal generációnak a magyar borral és annak hagyományaival való megismertetéséről” – idézi az ismertetés Légli Ottót, a HNT elnökét a kampány céljáról.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az Unger and Partners márkaépítő csapatát bízta meg a kampány megtervezésével és irányításával, együttműködésben az Akció BTL Reklámügynökséggel – tájékoztat az összefoglaló.