MENÜ

Oktatási honlapot indított a Nébih

Agro Napló 2020.06.07.

Oktatási honlapot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Élelmiszerbiztonsági Világnapon – közölte a hatóság az Agro Naplóval.

 

A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. Így most nemcsak a felület lett friss, hanem a Nébih szakemberei összeállítottak egy olyan új kiadványt és munkafüzetet is a felső tagozatos korosztály számára, ami szintén gazdagabbá teszi a már közzétett ismereteket.

Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősség, ezt az üzenetet igyekszik közvetíteni a Nébih, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök – ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangos könyv – alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők.

Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánljuk intézményvezetők, a pedagógusok, a szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe. Mindezek mellett bemutató óráink beszámolói is megtalálhatók a honlapon.

A június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából – az új honlap mellett – egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszerbiztonsági témájú Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és hozzá tartozó munkafüzettel is készült a Nébih. A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani.

Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az [email protected] e-mail címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismertetőjében