MENÜ

Nyúlfesztivált rendeznek Debrecenben

Agro Napló 2020.10.14.

A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács "Csak nyúl” elnevezéssel rendezi meg az idén tizenhetedik alkalommal a Debreceni Nyúlfesztivált október 17-én annak érdekében, hogy továbbnépszerűsítse a nyúlhús-fogyasztást hazánkban – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) lapunkkal.

 

A kóstoltatással egybekötött promóciótól azt várják az esemény szervezői, hogy egyre többen megismerik és megszerezik, majd fogyasztják belföldön a nyúlhúst, ugyanis a Covid-19 pandémia helyzet és az ehhez kapcsolódó korlátozások a nyúlágazatot is hátrányosan érintik. 

A külföldi piacok beszűkülése – például a horeca rendelések megcsappanása – és a folyamatos bizonytalanság rávilágított arra, hogy a több éve megkezdett belföldi nyúlhús fogyasztást ösztönző  kampányt folytatni kell. A promóció keretében szeretnék népszerűsíteni a magyar nyúlhúst, és a nyúlhúsból készült termékeket. A most sorra kerülő egynapos debreceni rendezvényen 40-50 bográcsban nyúlételek készülnek majd, amit neves zsűri fog értékelni.

A magas színvonalú szakmai véleményre garancia, hogy a zsűri elnöke Bede Róbert mesterszakács lesz. Az érdeklődők a látványkonyhában készült nyúlételeket meg is kóstolhatják. A rendezvény ideje alatt fokozott figyelmet fordítanak a szervezők a Covid 19 által megkövetelt szabályok betartására. Ezért a rendezvényt szabad területen tartják meg, a Debrecen-Józsa városrészben, a Tócó-patak partján.

A fesztivál eseménysorozatának része lesz még Debrecen Város Önkormányzatával közös, az „Ültessünk 10000 fát Debrecenben” program keretében, minden nyúlfőző csapat egy fát ültet a Tócó-patak melletti területen.

A nyúlhús promóció fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter. A program fővédnöke Balázs Ákos alpolgármester, Debrecen Város Önkormányzat Józsa városrész képviselője – tartalmazza az ismertetés.

 

nyúlfesztivál_kép_1