Nyitva tarthatnak a tavaszi munkák elvégzését biztosító üzletek

Agro Napló
Nyitva tarthatnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek a kéthetes lezárás alatt is, erről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) javaslatára döntött a kormány – közölte lapunkkal a két szervezet.

A Magyar Közlönyben megjelent, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló kormány rendelet értelmében a március 8-tól március 22-ig tartó kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak: a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletek; az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek; a mezőgazdasági üzletek; a kertészeti árudák, faiskolák; a piacok, helyi termelői piacok és az állatgyógyszertárak is. Emellett a nőnapra tekintettel március 8-án még kinyithatnak a virágüzletek.

A kormány rendelet alapján elérhető marad: a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás; az állategészségügyi szolgáltatás; az állat-, növény-egészségügyi, élelmiszer-vizsgálati laboratóriumi szolgáltatás; az élelmiszer-feldolgozási szolgáltatás; a közétkeztetési szolgáltatás és az állattenyésztési szolgáltatás.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a teljes gazdatársadalom nevében köszönetet mond a kormánynak, hiszen így a korlátozások idején is biztosított a tavaszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzése és a lakosság hazai élelmiszerrel való biztonságos ellátása – olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!