2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Növényvédő szer vásárlási, forgalmazási és felhasználási engedélyek

Agro Napló
A növényvédelmi hatóság a múlt év november 4-dikét követően lejáró zöld és fehér könyveket, a koronavírus-járványra tekintettel – a lejáró személyi okmányokhoz hasonlóan – a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180 napig még érvényesnek tekinti – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet következtében egyelőre nem indulnak el az I. és II. kategóriájú növényvédő szerek vásárlási, forgalmazási és felhasználási engedélyéhez szükséges (40 órás és 8 órás) továbbképzések.

Emiatt a növényvédelmi hatóság a 2020. november 4. napját követően lejáró engedélyeket – a lejáró személyi okmányokhoz hasonlóan – a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180 napig még érvényesnek tekinti. 

A tavaly tavaszi veszélyhelyzet idején lejárt, de a 30 nappal kitolt érvényességi időn belül meghosszabbított igazolványok természetesen szintén érvényesek. Fontos azonban, hogy a tavaszi veszélyhelyzetet követően, de november 4. előtt lejárt okmányok lejártnak minősülnek – hívja fel közleményében a figyelmet a Nébih.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!