Néhány hektáros gazdasággal is lehet pályázni a vidékfejlesztési programban

Agro Napló
Budapest, 2015. augusztus 11., kedd (MTI) - Akár már néhány hektárral bíró gazdálkodók is eredményesen pályázhatnak a mintegy 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési program beruházási támogatásaira - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kis Miklós Zsolt az Európai Bizottság által hétfőn jóváhagyott programról elmondta: sokkal egyszerűbb lesz a pályázati felhívások kidolgozása és a pályázaton való részvétel is.

Kiemelte: óriási eredmény, hogy az Európai Bizottság is elfogadta a kormány célját, amely szerint a mezőgazdaság gerincét adó, kisebb és közepes vállalkozásokat tennék versenyképesebbé a program segítségével.    

Az államtitkár szerint a tárca elsősorban az agrárgazdaság azon területeit kívánja támogatni, amelyek munkaerő-igényesek, így potenciális munkahely-teremtési lehetőséggel bírnak. Ilyen az állattenyésztés, a kertészet (zöldség- és gyümölcstermesztés), valamint az erdőgazdaság - mondta.

Az ezekhez kapcsolódó feldolgozóipari tevékenységeket több mint 200 milliárd forinttal támogatják, ez segíti az elmozdulást az alapanyag-termeléstől a feldolgozottabb termékek felé, amelyeknél magasabb a hozzáadott érték - fejtette ki.

Kis Miklós Zsolt szerint a 2020-ig lehívható 1300 milliárd forint elegendő lesz a legfontosabb ágazati beruházásokra, de jut majd vidékfejlesztési és környezetvédelmi intézkedésekre is ebből a forrásból.

Forrás: MTI

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!