MENÜ

Moldáv és tadzsik növényvédelmi szakértők tanulnak az innovatív magyar példából

2016.09.26.

Az ENSZ FAO által szervezett egyhetes magyarországi tanulmányút során az integrált növényvédelem újszerű módszereivel ismerkedhetnek a külföldi szakértők

Paradicsomok nőnek egy moldovai üvegházban. ©FAO/Dorin Goian

 

Moldovából és Tádzsikisztánból érkezett szakértők egy szűk csoportja hazánkban mélyítheti tovább ismereteit az integrált növényvédelemről, továbbá annak gyakorlati megvalósítására is láthat újszerű példákat.

Résztvevők a hét folyamán találkoznak többek között a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának szakértőivel, emellett találkoznak paradicsom és paprika termelőkkel és meglátogatnak egy balatoni szőlészetet is.

Az integrált növényvédelem egy holisztikus megközelítés a növénytermesztésben, ami kevesebb növényvédő szer használata mellett garantálja az egészséges termést. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) feladatának tekinti a módszer terjesztését, mint a fenntartható növénytermesztés és a növényvédőszer-használatból fakadó veszélyek csökkentésének eszközét.

A tanulmányút az FAO budapesti regionális irodájának ugyanezen témájú projektjeinek részét képezi.

Forrás: FAO