MENÜ

Mintegy 1600 kistelepülést támogatnak a Falusi Civil Alapból

Agro Napló 2020.10.20.

Mintegy 1600 kistelepülés civil szervezetei kapnak támogatást a Falusi Civil Alapból – közölte a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hírfolyamában október második felében.

 

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta – foglalta össze az MTI –, hogy az alapra azon kistelepülések civil szervezetei pályázhattak, amelyek lakossága nem haladja meg az ötezret.

Ingatlanvásárlásra 6 millió, autóvásárlásra 5 millió forintot fordíthatnak a nyertesek, egyéb eszközök beszerzésére, illetve rendezvényszervezésre 2-2 millió forint használható fel – közölte.

Arról is szólt, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) annak ellenére eljuttatja a holokauszt túlélőinek az úgynevezett Covid-ajándékcsomagot, hogy a Mazsihisz elnöke nem támogatta a kezdeményezést – jegyezte meg.

Az összesen 11 millió forint értékű csomag, amelyet mintegy ezer ember kap meg, a vírus elleni védekezést szolgáló eszközöket, maszkokat, fertőtlenítőszereket tartalmaz – közölte a helyettes államtitkár.